nieuws

Ted Langenbach werkt aan nieuwe Rotterdamse club

Partygoeroe en dance-organisator Ted Langenbach werkt aan een comeback. "Ik ben al twee jaar bezig met een bepaalde locatie", zegt de creatieve gangmaker achter de club Now&Wow en de dancefeesten in de Maassilo zo'n 15 jaar geleden. "Er moet weer een nieuwe club gaan komen."
Na het hoogtepunt rond de eeuwwisseling raakte de Rotterdamse dancescene in de versukkeling, erkent de 57-jarige Langenbach.
In zijn ogen is dat vooral te wijten aan de regeltjes van de steeds strenger wordende Rotterdamse bestuurders. Er mag volgens hem niets meer sinds de politiek zich met het uitgaansleven is gaan bemoeien zo'n zes of zeven jaar geleden.
Toch is het Rotterdams nachtleven bezig aan een wederopstanding. Rotterdam wordt weer hot. Langenbach ziet daarbij wel een rol voor zichzelf, maar erkent ook dat er een nieuwe generatie is opgestaan. "Er zijn voldoende andere Tedjes Langenbach."
Het tv-programma 7 minuten op TV Rijnmond besteedt deze week aandacht aan nieuwe uitgaansgelegenheden in Rotterdam, zoals TRASH en TOFFLER.