nieuws

'Is FC Dordrecht nog wel betaald voetbal waardig?'

Voor FC Dordrecht betekende de 1-0 overwinning op FC Volendam de eerste zege van het seizoen, maar het neemt de zorgen voor de toekomst niet weg. Sinds dit jaar kunnen ploegen uit de Jupiler League degraderen naar de Tweede divisie. "Zover zal het dit jaar niet komen",weet technisch manager Marco Boogers.
Op de lange termijn dreigt dat gevaar wel voor de club met het kleinste spelersbudget uit het betaald voetbal. Zelfs nu bekend is dat directeur Hans de Zeeuw volgend seizoen 75 tot 100.000 euro meer beschikbaar stelt. Hiermee zal het spelersbudget stijgen tot zo'n 550.000 euro, maar dan nog hebben veel amateurclubs meer te besteden dan FC Dordrecht.
"Wij zijn ingehaald door heel veel clubs", erkent Boogers, die door de KNVB verplicht is om minimaal 17 contractspelers vast te leggen. Met het huidige budget verdient een speler van FC Dordrecht zo'n 1500 euro bruto. "En dan zit je met heel veel spelers nog hoog. Sommige mensen stellen de vraag: 'Is FC Dordrecht nog wel betaald voetbal waardig?' Dat mag iedereen voor zichzelf invullen. Ik zie FC Dordrecht als een HBO-opleiding om te slagen in het betaald voetbal."
Verslaggever Frank Stout was samen met cameraman Lieven Anthonise een van de toeschouwers afgelopen zaterdag. Zij maakten de bovenstaande reportage.