nieuws

Korfballer Danny den Dunnen valt af voor EK

Danny den Dunnen
Danny den Dunnen
Danny den Dunnen speelt volgende maand niet op het EK Korfbal in Dordrecht. Bondscoach Wim Scholtmeijer heeft de speler van PKC/SWKGroep af laten vallen in zijn selectie. Hetzelfde geldt voor Maaike Steenbergen, sinds een aantal maanden ook lid van de korfbalclub uit Papendrecht.
Scholtmeijer moest twee heren en één dame af laten vallen in zijn selectie. Naast Den Dunnen ontbreekt ook Jelmer Jonker (DOS'46) in de definitieve selectie. De keuze voor Den Dunnen is best opmerkelijk, aangezien hij wel behoorde tot de WK-selectie, die vorig jaar in België de wereldtitel won. Den Dunnen is voorbij gestreefd door voormalig Nederlands kampioen 1-1 korfbal Marijn van den Goorbergh (DVO).
"Ik ben me er van bewust dat Danny een speciale speler is waar mensen van houden", licht Scholtmeijer toe op de website van NL Korfbal. "Als korfballiefhebber zelf kan ik ook enorm van zijn acties genieten, zoals die op het WK in België. Maar bij de competitie die er in deze selectie zit, gaat het om meer dan alleen de pieken, die bij Danny echt ongeëvenaard zijn. De norm is echter een belangrijkere factor voor mij als bondscoach, zeker als het aankomt op details. Die norm moet je elke dag opzoeken en een beetje verleggen. Dat hebben de anderen uiteindelijk beter gedaan.”
De keuze voor Maaike Steenbergen is minder verrassend. De voormalig speelster van DOS'46, die vanwege haar relatie naar Papendrecht is verhuisd, zat nog geen jaar bij de selectie voor Oranje. Omdat PKC-er Suzanne Struik al eerder afviel met een schouderblessure, is zij de enige dame die afvalt in de selectie.