nieuws

Moskeebestuur hekelt jongerenwerk Maassluis

De problemen met overlastgevende jongeren in de Burgemeestersbuurt in Maassluis zijn het gevolg van slap optreden van de gemeente. Dat zegt voorzitter Ismail El Hadioui van de Ibrahim moskee in de wijk.
Hij vindt dat de gemeente en het jongerenwerk Welzijn E25 veel sneller actie moeten ondernemen als de jongens niet mee willen werken en ontsporen.
Vrijdag gooiden jongeren een aantal ramen van bewoners in na eerdere confrontaties. Zaterdagavond gingen wijkbewoners de straat op uit onvrede over de hangjongeren. Er is nu een noodbevel en buurtvaders vanuit de moskee lopen rondes in een poging erger te voorkomen. Sinds die tijd is het rustig.
Voorzitter El Hadioui van de moskee zegt dat de problemen zijn begonnen na een incident met één buurtbewoner. Kort daarna is het steeds erger geworden.
De jongerenwerkers en de gemeente weten om welke jongeren het gaat en zeggen eraan te werken. Het gaat om een kleine groep jongeren van tussen de 12 en 16 jaar.
De voorzitter van de moskee vindt de gemeentelijke aanpak juist slecht. Ismail El Hadioui: "Ik heb het jongerenwerk hier nog nooit gezien. Ik moet ze ook eens spreken. Kom eens koffie drinken en vertel over je ervaringen. Dat hebben ze nog nooit gedaan. Ze zijn nog nooit in de wijk geweest. Ik verwijt het jongerenwerk niet. Zij voeren de opdracht van de gemeente uit. Het is de wethouder die hierop moet toezien".
Burgemeester Haan van Maassluis wil nog niet op de zaak reageren. Eerst wil hij met de voorzitter van de moskee in gesprek. Pas daarna komt een reactie.