nieuws

Rotterdamse betaalt al twee jaar hypotheek voor sloophuis

Voor Ellen Janssens is het nog steeds een nachtmerrie waar ze maar niet uit ontwaakt. Twee jaar geleden moest ze haar koophuis in de Rotterdamse Margrietstraat plotseling verlaten, omdat het volgens de gemeente op instorten stond.
Maandagmiddag werd het openingsfeest gevierd op de nieuwe basisschool De Bergse Zonnebloem, volgens Janssens de oorzaak van de problemen met haar woning.
De school ligt pal achter het huizenblok waar ze woonde en waar het twee jaar geleden tijdens de bouw misging. "Ze waren aan het werk en het leek wel of er een aardbeving was", vertelt Janssens. "Ik voelde mijn huis gewoon verzakken."

Instabiel


Janssens rende haar huis uit richting het schoolplein om de bouw te laten stilleggen. Kort daarna werd geconstateerd dat het huizenblok zo instabiel was geworden, dat alle woningen ontruimd moesten worden.
Dat er funderingsproblemen waren met het huizenblok was bekend, maar die zijn volgens Janssens verergerd door de bouw van de school. "En het bleek ook dat ze zonder officiële toestemming aan de sloop van de oude school waren begonnen. Er klopte echt niks van."

Slechte film


Janssens is de enige particuliere eigenaar, de andere woningen zijn in het bezit van een verhuurbedrijf.
"Er is geen potje voor, ik moet gewoon de hypotheek blijven doorbetalen en de huur van mijn nieuwe huis betalen. Het is net een slechte film waar ik in beland ben. En de school viert vandaag een feestje."

Rechtszaak


Janssens heeft een rechtszaak aangespannen tegen de gemeente en de school, waarin ze de twee partijen verantwoordelijk houdt voor de geleden schade.
Wanneer de panden gesloopt worden, is nog onduidelijk.