nieuws

Rotterdamse schillenboer aan de slag gegaan

Oude tijden herleven in het Oude Westen van Rotterdam. Sinds dinsdag rijdt er weer een schillenboer rond. Marc Post begon om 09.15 uur aan zijn eerste tocht op een elektrische bakfiets.
Het liep 's ochtends nog niet direct storm. In de container zat welgeteld één zak, van verantwoordelijk wethouder Joost Eerdmans (Leefbaar Rotterdam).
Marc begon zijn bijzondere baantje nadat hem was gevraagd of hij een paar uurtjes in de week wilde helpen. Dat zag 'ie wel zitten, want het contact met mensen vindt hij leuk.
Gelukkig hoeven schillen niet los in de bak te worden gegooid, zoals dat vroeger ging. Op de bakfiets staat een groene container waar mensen hun groente- en fruitafval in kunnen droppen.
Eerdmans heeft de schillenboer weer in het leven geroepen, omdat veel mensen geen ruimte hebben om afval te scheiden. En dat is zonde, vindt de wethouder. De etensresten worden verwerkt tot compost in de Waalhaven.
De schillenboer maakt op dinsdagochtend van 09.00 uur tot 12.00 uur en op vrijdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur zijn rondje. Hij is niet te missen: hij rinkelt zijn bel als hij in de buurt is.