nieuws

Toch plek voor concert Afrojack in Spijkenisse

De wereldberoemde dj Afrojack kan volgend jaar mogelijk toch optreden in zijn geboorteplaats Spijkenisse. Het concert kan worden gehouden op het terrein van atletiekvereniging Spark op sportpark De Brug.
De gemeenteraad van Nissewaard moet nog wel akkoord gaan met het voorstel. Onbekend is wanneer ze erover zullen praten en een beslissing nemen.
Het idee van het optreden bij de atletiekvereniging komt van Wouter Struijk, fractievoorzitter van de PvdA in Nissewaard. Hij ging op zoek naar een geschikte plek nadat de gemeente Nissewaard en Afrojack dit jaar geen goede plek hadden kunnen vinden.
Afrojack stelde zelf voor om op te treden tijdens het SpijkenisseFestival. Zo ver kwam het niet. Nissewaard zag dat niet zitten, omdat het evenement midden in het centrum van de stad wordt gehouden. De gemeente kon de veiligheid niet garanderen.
Volgens Struijk is de atletiekvereninging bij uitstek geschikt als festivalplek, bovendien wonen er weinig mensen in de omgeving. Bovendien is het makkelijk te bereiken met de fiets of lopend.