nieuws

18-jarige Rotterdammer aangehouden voor overval Jumbo Dordrecht

Maandagmorgen 26 september rond 5.00 uur hield de politie een 18-jarige jongen aan voor de overval op de Jumbo in Dordrecht. Door het arrestatieteam werd de Rotterdammer van zijn bed gelicht.
De overval was op vrijdagmorgen 13 mei 2016 even voor 06.00 uur ’s morgens bij de Jumbo op de Merwedestraat. Rond 07.10 uur kwam een leverancier spullen brengen. Hij merkte dat er iets mis was en waarschuwde de politie. Binnen bleek dat negen personeelsleden waren vastgehouden in een ruimte. De overvallers, waarschijnlijk drie, waren inmiddels gevlucht met een blauw-groen gekleurd oud model Opel Corsa. Deze auto stond geparkeerd op de Maasstraat. De verdachten hadden het personeel bedreigd met vuurwapens en wachtten op het personeelslid dat de beschikking had over de kluissleutel.
Succesvol onderzoek
Het Regionaal Team Overvallen startte een onderzoek. Op 8 september schakelde het team de hulp van het publiek in door in het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond aandacht aan de zaak te besteden. Datzelfde gebeurde op 13 september in Opsporing Verzocht. Diverse tips en onderzoek van de politie leidden maandagochtend tot de aanhouding van de Rotterdammer. Het onderzoek naar de andere verdachten wordt voortgezet.