FEYENOORD

Slot: 'Feyenoord was dit seizoen als een van de weinige ploegen zwaar dominant tegen Cambuur'

Arne Slot krabde zich in Waalwijk meermaals achter de oren, maar zag Feyenoord wel met 2-0 winnen van RKC
Arne Slot krabde zich in Waalwijk meermaals achter de oren, maar zag Feyenoord wel met 2-0 winnen van RKC © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Oefenwedstrijd achter de rug, laatste training in de stilte voor de storm en een aanstaande volle Kuip. Feyenoord werkt in goede omstandigheden naar het thuisduel met SC Cambuur. Trainer Arne Slot bewaart goede herinneringen aan de ontmoeting van eerder dit seizoen. "Wij waren als een van de weinige ploegen zwaar dominant tegen Cambuur."
"Ze hebben een duidelijk gestructureerde speelwijze", vertelt de trainer van Feyenoord over de tegenstander uit Leeuwarden. Henk de Jong laat zien dat je zelfs met een promovendus leuk aanvallend voetbal kunt spelen, ook nog eens gepaard met ontzettend veel punten. Zij leveren een van de knapste prestaties van alle teams in deze competitie. Het is een heel lastige ploeg om tegen te spelen."
Eerder dit seizoen won Feyenoord in Leeuwarden met 3-2 van Cambuur. "Ik vond het heel goed dat wij constant het initiatief hadden in die wedstrijd, dat is lastig tegen Cambuur", vertelt Slot. "Het lukte ons om hen niet zo goed te laten opbouwen, daardoor waren wij als een van de weinige ploegen dit seizoen zwaar dominant tegen Cambuur."
Voor het eerst sinds de herfst van vorig jaar speelt Feyenoord zondag mogelijk in een gevulde Kuip. Slot heeft er in ieder geval zin in. "Als je na zo'n lange periode zonder publiek in zo'n mooi gevuld stadion mag spelen denk ik dat je daar als speler ook ontzettend veel zin in hebt."

Anderlecht

Afgelopen week oefenden de reserves van Feyenoord, nog zonder Philippe Sandler, tegen Anderlecht. Uitslag: een 5-1 nederlaag. "Ik vind het belangrijk dat de jongens die minder starten ook hun wedstrijdminuten krijgen", vertelt Slot. "Zij moeten ook klaar zijn om te spelen als er iets gebeurt. Volgende week zoeken we er weer eentje."
Feyenoord kwam overigens niet geheel ongeschonden uit de oefenwedstrijd tegen de nummer vier van België. Cyriel Dessers liep een blessure op en mist Cambuur-thuis. Ook Reiss Nelson zit zondag niet bij de selectie van Arne Slot.
Bekijk hieronder het hele interview met Feyenoord-trainer Arne Slot.
Slot: 'Feyenoord was dit seizoen als een van de weinige ploegen zwaar dominant tegen Cambuur'
Feyenoord-Cambuur begint zondag om 14:30 uur en volg je natuurlijk volledig live via Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl