nieuws

'Noodmaatregelen Maassluis moeten verlengd worden'

Burgemeester Edo Haan wil de maatregelen in de Burgemeesterswijk verlengen. Iedereen die niet luistert naar de politie, wordt gelijk zonder pardon opgepakt. Sinds zondag is het rustig.
Dinsdagavond dient Haan in de gemeenteraad een voorstel in. "Een noodbevel mag maximaal drie dagen duren, dus dat loopt vanavond af. Ik ga vanavond voorstellen aan de gemeenteraad om het te vervangen voor een noodverordening."
"Het komt op hetzelfde neer. De politie krijgt meer macht om mensen weg te sturen als zij vinden dat dat nodig is."

Ongeregeldheden

In de Burgemeesterswijk is het al enkele weken onrustig door overlast van enkele tientallen jongeren van Marokkaanse komaf.
Afgelopen weekend d liep de boel uit de hand, toen de jongeren ruiten ingooiden bij woningen. Buurtbewoners gingen daarop de straat op.

Slap optreden

Het moskeebestuur verwijt de gemeente slap op te treden. Vooral het jongerenwerk heeft volgens voorzitter El Hadioui steken laten vallen, zo zei hij maandag op TV Rijnmond.
"Ik heb het jongerenwerk hier nog nooit gezien. Ik moet ze ook eens spreken. Kom eens koffie drinken en vertel over je ervaringen. Dat hebben ze nog nooit gedaan."

Opvoeden

Burgemeester Haan is het daarmee niet eens. Volgens hem zijn de problemen vooral het gevolg van een gebrek aan opvoeding door de ouders.
"Hier lopen al jarenlang jongerenwerkers rond. Een aantal van die ouders voeden blijkbaar hun kinderen niet op en die kinderen komen dan tot dit gedrag."
"Daar begint en eindigt het mee. Het is de verantwoordelijkheid van de ouders zelf. Gewoon je kinderen opvoeden", besluit Haan.