nieuws

Gemeenteraad Maassluis steunt noodverordening

De gemeenteraad in Maassluis steunt unaniem het voorstel van de burgemeester om een noodverordening in te stellen voor de Burgemeesterswijk. Dat bleek dinsdagavond tijdens de raadsvergadering.
De verordening geeft de politie ruimere bevoegdheden om overlastgevende jongeren aan te pakken. Samenscholingen, verhullende kleding en mogelijke wapens als stenen en stokken zijn verboden. De noodverordening gaat voorlopig twee weken gelden.

Uit huis halen

Burgemeester Edo Haan kondigde een systematische aanpak aan die ook gericht is op de ouders van de overlastgevende jongeren.
"Als kinderen niet opgevoed worden dan gaan wij gezinnen daarbij helpen. Misschien dat we die kinderen uit huis moeten halen. Dat sluit ik niet uit. Wij gaan op een rij zetten in welk gezin er problemen zijn, we gaan dat gezin voor gezin afpellen."

Verkokering

Verder wil burgemeester Haan een einde maken aan de verkokering van gemeentelijke diensten en organisaties omdat er te veel langs elkaar heen wordt gewerkt.
"Ik constateer dat er allerlei lijstjes circuleren bij instellingen, maar die worden niet naast elkaar gelegd. Daar ga ik een einde aan maken door te eisen dat ik rapportages krijg, gezin voor gezin."
In de Burgemeesterswijk is het al enkele weken onrustig door overlast van Marokkaanse hangjongeren. Dit weekeinde liep de boel uit de hand, toen de jongeren ruiten ingooiden bij drie woningen.
De noodverordening was nodig, omdat het eerder ingestelde noodbevel van burgemeester Haan dinsdagavond afliep. Zo'n noodbevel mag maximaal drie dagen van kracht blijven.
Eerder op de dag kwam Geert Wilders naar de wijk om de bewoners van de beschadigde woningen een hart onder de riem te steken. De PVV-leider sprak een half uur in een woonkamer en ging daarna weer weg.