nieuws

Dating-app speciaal voor ouderen

"Dankzij deze app heb ik al meerdere vriendschappen gesloten."
"Dankzij deze app heb ik al meerdere vriendschappen gesloten."
Kluppen, dat moet het nieuwe Tinderen worden, maar dan voor ouderen. Michelle Wolters en Michiel van den Berg bedachten de Klup-app, een app voor ouderen die op zoek zijn naar vriendschappen.
''Ik ben net in de stad komen wonen, ik zit niet om vriendschappen verlegen en heb een breed sociaal netwerk maar die wonen over het algemeen niet in Rotterdam. Dankzij deze app heb ik al meerdere vriendschappen gesloten,'' legt Katy Ecury uit. Zij gebruikt de app nu een aantal maanden en gaat geregeld met haar nieuwe vrienden uit.
Ook de pas gepensioneerde Gerry-Ann Schoester is enthousiast. ''Sinds ik met pensioen ben, zitten er weleens dagen tussen waarin ik alleen heb gepraat met de groenteboer. Nu heb ik drie vrouwen leren kennen via de app. We hebben zelfs een Whatsapp-groep aangemaakt.''
Het idee voor de Klup ontstond nadat de vader van Michelle verhuisde van de ene naar de andere stad. Vrienden maken bleek een behoorlijke opgave op latere leeftijd. Michelle kreeg het met hem te doen en het idee van de Klup-app was geboren.
De applicatie heeft nu ongeveer 1000 gebruikers. De bedenkers hopen uiteindelijk duizenden ouderen aan de gebruiksvriendelijke app te krijgen.