nieuws

Advocaat: 'Het wordt voor mij niet emotioneel'

Voor Fenerbahce is de ontmoeting met Feyenoord enorm belangrijk, stelt trainer Dick Advocaat. "Door de onverwachte winst van Feyenoord op Manchester United moeten wij morgen winnen", stelt de Hagenaar, die vorig jaar nog als adviseur werkzaam was in de Kuip. "Of het daarom voor mij emotioneel wordt? Helemaal niet."
Op de drukbezochte persconferentie was Advocaat bescheiden over zijn rol bij Feyenoord vorig seizoen. "Mijn inbreng was gering. Ik verdien geen credits en heb alleen meegedacht." Met een zevende plaats in de Turkse competitie presteert Fenerbahce momenteel teleurstellend, maar Advocaat ziet wel degelijk kansen tegen de Rotterdammers. "Feyenoord presteert ongelooflijk goed, maar wij spelen thuis. Uitwedstrijden zijn lastiger voor Feyenoord."

Vergelijkbare clubs

Advocaat ziet paralellen tussen de beide volksclubs. "Het zijn vergelijkbare clubs, al zit het stadion hier niet vol en in Rotterdam wel. Wij zullen geen spelers sparen. Wij zitten niet in de situatie om te rouleren. De beste spelers zullen morgen spelen."
De kans lijkt klein dat Robin van Persie in de basis zal staan. De Rotterdammer komt terug van een blessure en ontbrak afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Gaziantepspor. Inmiddels traint hij wel weer mee, maar Advocaat wilde nog niet zeggen of Van Persie gaat spelen tegen z'n oude club.
Fenerbahce-Feyenoord begint donderdag om 21.05 uur en is uiteraard te volgen in Radio Rijnmond Sport. De uitzending begint om 20.00 uur.