nieuws

Faas Wilkes Sportprijs voor Melaica Tuinfort

Melaica Tuinfort uit Hoogvliet heeft tijdens de huldiging van de paralympische sporters op het SS Rotterdam de Faas Wilkes Sportprijs ontvangen uit handen van de Rotterdamse sportwethouder Adriaan Visser. De oeuvreprijs is de hoogste onderscheiding die een Rotterdamse sporter van de gemeente kan krijgen.
Tuinfort kreeg de onderscheiding vanwege haar bronzen medaille in het bankdrukken vanaf 86 kilogram tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Tijdens het Europees kampioenschap behaalde ze vorig jaar een zilveren medaille in haar klasse.
De bankdrukster uit de regio is erg trots op haar oeuvreprijs en haar zilveren medaille. ''Ik ben erg blij. Ik ben trots op Rotterdam en ik ben blij dat ik zo'n prijs ook mag ontvangen'', aldus de bronzen medaillewinnares.

Zijderveld
De paralympische sporters uit de regio Rotterdam behaalden samen in totaal vijf medailles. Twee daarvan bij het zwemmen. Eén bronzen medaille voor Lisette Teunissen uit Capelle aan den IJssel op de 50 meter rugslag en een bronzen plak voor Chantalle Zijderveld op de 100 meter schoolslag. De zwemster uit Zwijndrecht behaalde op de eerste dag van de Paralympische Spelen al een medaille. Zijderveld is blij met haar derde plaats, maar ze kwam naar Rio voor een betere klassering. ''Ik had heel graag goud gewild. Ik had van tevoren tegen mezelf gezegd dat ik alleen voor goud ging en niets minder. Maar achteraf ben ik toch wel trots op mijn bronzen medaille'', aldus Zijderveld.

Van Bergen

Barbara van Bergen uit Capelle aan den IJssel pakte met de rolstoelbasketbalsters het brons in Rio de Janeiro. Net als Zijderveld kwam ook de 38-jarige met haar team voor een gouden medaille. Dat lukte niet. Ondanks de teleurstelling is ze trots op de van haar prestatie en de Rotterdamse sporters. ''We hebben er met z'n allen heel hard voor gewerkt. Ook TeamNL heeft keihard gewerkt om al de medailles in de wacht te slepen. Het is toch mooi dat er vijf Rotterdammers op het podium staan'', aldus Van Bergen die over twee jaar gaat proberen om als zitskiër uit te komen op de Winterspelen.

Hertog

Verspringer Ronald Hertog, die traint bij Rotterdam Atletiek, bezorgde met een sprong van 7,29 meter de Nederlandse equipe een zilveren medaille. Het mooiste wat hem is bijgebleven van de Paralympische Spelen is het enthousiasme van de Brazilianen. ''Ik had me opgemaakt voor een Spelen met lege stadions, maar door een slimmigheidje zijn kaartjes voor lage prijzen verkocht. En de sfeer van het Braziliaanse publiek spreekt al voor zich", aldus Hertog die tevreden is met zijn zilveren plak.