nieuws

Gehandicapten testen rolstoelen op strand Hoek van Holland

Weleens een rolstoel over het strand geduwd? Dat gaat dus niet. Daarom zijn er elektrische rolstoelen, te huur in sommige gemeenten in Nederland. De Vereniging van Gehandicaptenorganisaties Rotterdam (VGR) wil dat ze ook in Hoek van Holland komen. Daarom organiseerden ze woensdag een testdag.
Op een van de laatste mooie stranddagen waren achttien rolstoelers en hun begeleiders aanwezig om twee elektronische rolstoeltypen te testen, de
en
.
Met deze rolstoelen zouden mensen die gebruik maken van rollator, rolstoel of scootmobiel zelfstandig van zon, strand en zee kunnen genieten. Zonder begeleider die ze moet voortduwen. En ze zijn veel lichter in gebruik.
Annely den Boer (VGR): "Er zijn wel dikke banden rolstoelen te huur, maar die zijn zo zwaar dat je vaak als rolstoeler onder de parasol wordt gezet en daar moet blijven voor de rest van de dag."
"Met de elektrische modellen ben je veel mobieler. Ze gaan zo'n 6 km per uur en hebben een accu die het een tijd volhoudt. Daardoor kun je samen een flinke wandeling maken."
De rolstoelen kosten gemiddeld 10.000 euro per stuk. De VGR overweegt nu, gezien de positieve reacties, fondsen en sponsors aan te schrijven om de aanschaf voor het strand op Hoek van Holland mogelijk te maken.