nieuws

Gio: 'Willen een punt meenemen uit Istanbul'

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst wil donderdag in de tweede groepswedstrijd van de Europa League bij Fenerbahçe minimaal gelijkspelen. Dat liet hij weten op de persconferentie voorafgaand aan het duel in Istanbul. "We willen een punt meenemen, maar als we kunnen winnen zullen we dat niet nalaten."
Volgens de coach is zijn ploeg goed voorbereid op de eerste Europese uitwedstrijd van het seizoen. "Al sinds het trainingskamp in Oostenrijk proberen we duels Europees te benaderen. Daar hebben we vanaf de start aandacht aan besteed", zegt Van Bronckhorst tegenover de aanwezige media in Turkije.
De oud-voetballer kan tegen Fenerbahçe 'gewoon' beschikken over Jan-Arie van der Heijden, die in het treffen met Roda JC afgelopen zondag nog voortijdig naar de kant werd gehaald. Het betekent dat Feyenoord naar alle waarschijnlijkheid met dezelfde elf spelers start als tegen Manchester United en PSV.

Dirk Kuyt

Naast de trainer van Feyenoord verscheen ook aanvoerder Dirk Kuyt op de persconferentie. Hij speelde voor zijn terugkeer in De Kuip drie seizoenen voor Fenerbahçe. "Ik heb vertrouwen in de sportieve toekomst van Fenerbahçe, maar morgen zal het moeilijk worden voor ze", zei Kuyt gekscherend.
Op de vraag of hij gaat juichen bij een doelpunt, antwoordde de 36-jarige Kuyt als volgt: "Dat zal ik ingetogen doen, met respect voor de Turkse fans. Een heksenketel met uitzinnige fans die achter hun team gaan staan."