nieuws

Oud-Beijerlandse maakt mutsje voor jonge kankerpatiënten

Na de vrouwen- en mannenlijn is woensdag de kinder-Keppie geïntroduceerd. De 36-jarige Annemieke van Lubeek uit Oud-Beijerland bedacht vanuit haar ziekbed het slaapmutsje voor kale kankerpatiënten dat de oren bedekt en zijdezacht aanvoelt.
Haarverlies

"Toen ik zelf mijn haar verloor vanwege de kanker en chemotherapie, merkte ik pas wat voor belangrijke functie haar heeft. Het houdt je warm en beschermt je. Mijn hoofd en huid werden aangetast en door die gevoelige huid was het lastig om een goede slaapmuts te vinden. Het was vaak te warm, te koud of het irriteerde", zegt Van Lubeek.
Dus kwam Van Lubeek in 2014 met Keppie. De mutsjes zitten over de oren heen, sluiten nauw aan en de delen waarop je ligt tijdens het slapen zijn vrij van naden. Dit voorkomt irritatie.
De mannen- en vrouwenlijn leverden al mooie reacties op bij verplegers en patiënten. Reden genoeg voor Van Lubeek om ook een kinderlijn op te zetten, mét een extra element.
Het lichtblauwe kindermutsje heeft vier emotie-smileys die op de muts geplakt kunnen worden, waarmee een kind kan laten zien hoe het zich voelt: blij, droevig, bang of boos.

Roparun

Van Lubeek: "De doelgroep is gelukkig klein, maar wel heel belangrijk." De aantallen zijn te klein om minstens quitte te spelen, maar door een gift van het doorkomstcomité van de Roparun in Oud-Beijerland heeft Van Lubeek de kinder-Keppie toch weten te realiseren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl