nieuws

Prinses Laurentien leest blinde kinderen voor

In Rotterdam heeft prinses Laurentien donderdag het project "Alle kinderen moeten kunnen lezen" afgetrapt. Ze deed dat door blinde en slechtziende kinderen voor te lezen op de school Koninklijke Visio.
Voor het leesproject zijn tot en met 14 oktober allerlei activiteiten gepland. Er komen onder meer kinderboekenschrijvers langs in de klas en er is een theatervoorstelling.
De kinderen van Koninklijke Visio hoorden pas op het laatste moment dat de echtgenote van prins Constantijn en dochter van oud-minister Brinkhorst langs zou komen. Ze reageerden enthousiast met luid gejuich.
Prinses Laurentien las daarna uit een van haar zelfgeschreven boeken voor over de avonturen van Mr Finney, een soort haai met laarzen aan.
Ambassadeur voor alfabetisme
Laurentien ondersteunt al jaren allerlei projecten om ervoor te zorgen dat iedereen kan lezen en schrijven. Ze kiest nu speciaal voor een school met slechtziende kinderen, omdat het een kwetsbare groep is.
Door ervoor te zorgen dat de kinderen goed kunnen lezen, hebben ze straks een grotere kans op een baan en kunnen ze beter voor zichzelf zorgen.
De prinses vindt het belangrijk dat ieder kind zijn of haar eigen lievelingsboek kan lezen. Voor blinde en slechtziende kinderen is dat niet mogelijk, omdat maar heel weinig titels ook uitgegeven worden in braille of met extra grote letters.

Mr Finney

De kinderboeken van prinses Laurentien zelf zijn trouwens ook nog niet uitgegeven in aangepaste vorm. Daaraan wordt gewerkt, zegt de prinses.