nieuws

Van der Gaag: 'Countervoetbal en op balbezit spelen afwisselen'

Mitchell van der Gaag wil dat zijn ploeg zaterdag tegen Go Ahead Eagles afwisselend spel laat zien. "Het zou mooi zijn als we dat vanaf de eerste minuut kunnen doen: afwisselen tussen countervoetbal en op balbezit spelen", aldus de Excelsior-trainer na afloop van de donderdagtraining.
Van der Gaag beschikt zaterdag over een fitte selectie. Alleen Ryan Koolwijk verliet donderdag voortijdig de training omdat hij zich niet zo lekker voelde. "Ryan is wat verkouden en wat ziekjes. Dus we hebben van tevoren afgesproken dat hij maar een gedeelte van de training zou doen. Vandaar dat hij iets eerder binnen was."
Cedric Badjeck deed niet mee met de groepstraining. Hij heeft een lichte bovenbeenblessure en liep daarom rondjes. Badjeck zal vrijdag weer meetrainen. Alleen Dogucan Haspolat was niet aanwezig tijdens de donderdagtraining. "Hij is met onder 17 weg. Voor de rest is iedereen erbij", verklaarde Van der Gaag.
Aanvaller Mike van Duinen maakte tot dusver nog geen minuten in het shirt van Excelsior. Ook tegen Go Ahead Eagles zal hij vermoedelijk niet spelen. "De kans acht ik klein. Hij is nog niet dusdanig fit om te starten. Hij heeft ook niet alle trainingen gevolgd deze week. Dus we kijken het even aan", aldus de trainer van de Kralingers.

Ranglijst

Op papier (Excelsior staat negende en Go Ahead Eagles staat zestiende, red.) zou het een makkelijke klus moeten zijn voor Excelsior om zaterdag in Deventer te winnen, maar Luigi Bruins verwacht alles behalve een makkelijke wedstrijd. "Dat is op papier en dat zegt niks. Voor het begin van het seizoen zouden wij op papier voor iedereen een makkelijke prooi moeten zijn. Het is gebleken dat het ook niet zo is. Het zal dus een zware wedstrijd worden. Maar wij gaan voor de drie punten", aldus Bruins.

Terug op Adelaarshorst

Nigel Hasselbaink speelde dit seizoen alle zeven competitiewedstrijden voor Excelsior en is daarmee een belangrijke schakel in het team van de Kralingers. In het duel met Go Ahead Eagles in Deventer speelt de 25-jarige aanvaller, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij Excelsior, tegen de club waar hij zes jaar geleden zijn profcarrière begon. ''Ik was een half jaar verhuurd aan Go Ahead. Ik heb daar mijn debuut gemaakt in het profvoetbal, dus het is wel leuk om terug te keren naar de Adelaarshorst'', aldus Hasselbaink.
Bij Go Ahead speelt in de persoon van Sander Fischer een oude bekende van Excelsior. De verdediger speelde vier seizoenen bij de Kralingers en was vorig seizoen ook de aanvoerder.
De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Excelsior begint zaterdagavond om 20:45.