nieuws

85-jarige vrouw beroofd in Schiedam

Twee mannen zijn vriendelijk tegen een 85-jarige vrouw in Schiedam. Ze zitten tegenover elkaar op bankjes aan de Hargsingel. Maar als de vrouw opstaat en met haar rollator naar huis wil lopen, blijkt een van de mannen toch niet zo vriendelijk.
We gaan terug naar zaterdag 17 september, een kleine 2 weken geleden. Rond drie uur in de middag lopen een blanke jongen en een donkere jongen vanaf het Hargplein naar de Hargsingel.
Ze nemen plaats op een van de twee bankjes aan de Hargsingel. Tegenover hen zit een 85-jarige vrouw. Zij kijkt naar de zwemmende eendjes. De mannen groeten haar vriendelijk.De mannen praten wat en checken hun telefoons.
Dan staan ze op en lopen weer richting Hargplein. De vrouw vindt het mooi geweest en staat op. Ze pakt haar rollator en loopt richting Hargplein. Als ze het hoekje omgaat, wordt haar ketting van haar nek getrokken. De berover rent weg richting Molensingel.
De berover is de blanke man van het duo dat tegenover haar zat op het bankje.
De verdachte 1 is de man die de ketting afpakt. Het is een blanke jongen met blond krullend haar. Hij is tussen de 17 en 25 jaar oud. Hij draagt een wit T shirt.
De andere man is dus niet perse een verdachte maar omdat de combinatie van de mannen mogelijk voor herkenning zorgt geven we toch zijn signalement.
Het is een donkergetinte jongen. Hij heeft een baard, een afrokapsel en is ongeveer 1 meter 85. Hij is rond de 25 jaar en droeg een donker vest en een donkere broek.
De verontwaardiging over de beroving in Schiedam is groot. Gemeenteraadslid Juliette Glavimans schrijft op facebook een open brief aan de verdachte. Het wordt ruim 5000 keer gedeeld. Een citaat:
"Realiseer jij je eigenlijk wel dat je meer hebt gepakt dan een goedkope ketting? Realiseer jij je wel dat je ook de wereld van deze bejaarde vrouw weer een stuk kleiner hebt gemaakt? Realiseer jij je wel dat ze misschien nooit meer in haar eentje gezellig door de wijk durft te lopen en op een bankje van de eendjes durft te genieten? Dat ze daardoor gedwongen wordt om de hele dag in haar eentje in haar kleine flatje te zitten? Ten prooi aan eenzaamheid".
Het is duidelijk: de politie wil de berover graag oppakken. Tips zijn welkom.
Heeft u informatie voor de politie? Bel 0800-6070. Of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.