ERASMUSBRUG

Erasmusbrug afgesloten voor opnames eerste Nederlandse Netflix-actiefilm

De Erasmusbrug
De Erasmusbrug © Rick Huijzer
Op de Erasmusbrug vinden maandagavond- en nacht filmopnames plaats. De brug zal om die reden meerdere uren afgesloten zijn voor verkeer. De opnames zijn voor de film 'The Takeover', de eerste Nederlandse actiefilm op Netflix die zich grotendeels afspeelt in het hart van Rotterdam.
Carin Rotscheidt begeleidt namens de gemeente Rotterdam de grote filmprojecten in de stad, zo ook The Takeover. Voor die film vonden eerder dit weekend ook al stuntopnames plaats aan de Marconistraat en de Laan op Zuid, laat zij weten. In de nacht van maandag op dinsdag zijn het Wilhelminaplein, de Wilhelminakade en de Erasmusbrug aan de beurt. De opnames duren van 23:00 tot 05:00 uur.
Voor het tramverkeer betekent dit dat de tramlijnen 23 en 25 een gewijzigde route rijden. Omdat verschillende toegangswegen tot de Erasmusbrug zijn afgesloten, zullen verkeersregelaars worden ingezet. Auto- en fietsverkeer wordt omgeleid via de Koninginnebrug en Willemsbrug.
The Takeover gaat over een ethische hacker, die in problemen raakt. De hoofdrollen worden gespeeld door Holly Mae Brood en Géza Weisz. Ook Frank Lammers en Noortje Herlaar zijn in de film te zien.
De opnames bevinden zich in de afrondende fase. Een volgend groot project staat echter al voor de deur, verklapt Rotscheidt. Eind maart beginnen de opnames voor het zesde seizoen van Flikken Rotterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl