nieuws

Dordrecht knapt zwembad De Dubbel op

De gemeente Dordrecht trekt ruim 3 miljoen euro uit om zwembad De Dubbel op te knappen. Het verouderde complex gaat volledig op de schop.
Wethouder Rinette Reynvaan kwam vrijdag met het goede nieuws voor zwemliefhebbers. Zij kunnen ook in de toekomst gewoon terecht bij De Dubbel.
Hoewel het zwemcomplex uit 1970 behoorlijk op leeftijd is, trekt het jaarlijks nog steeds 80.000 bezoekers. Daarom koos de gemeente voor een complete opknapbeurt.
De gemeenteraad gaf vorig jaar al aan dat het zwembad open moet blijven, maar dat besluit moest nog wel worden uitgewerkt. Er moest gekozen worden voor één van vier varianten, uiteenlopend van gewoon opknappen tot totale nieuwbouw.

Vijftien jaar

Het gemeentebestuur kiest nu voor variant 2, de zogeheten 'renovatie plus'. Hierbij wordt verbouwd, maar ook in duurzaamheid geïnvesteerd. Zo kan het zwembad zeker weer 15 jaar mee.
Wethouder Reynvaan zegt dat bewust niet gekozen is voor nieuwbouw. Dat is 'slechts' twee tot drie miljoen euro duurder en biedt 40 jaar zekerheid: "Maar dan verplichten we ons ook tot het 40 jaar lang bijpassen in de exploitatie", zegt Reynvaan.
Peuterbad
Als de gemeenteraad instemt met het nu voorliggende plan krijgt De Dubbel een nieuw betegeld binnenbad met nieuwe kleedkamers en doucheruimtes. Ook het buitenbad, peuterbad en de installaties worden aangepakt en er komt een speciale kleedvoorziening voor mindervaliden.
Voorzitter Jaap van den Berg van het stichtingbestuur is blij: "er komt een eind aan jaren onzekerheid en het bad kan weer lange tijd vooruit". Als De Dubbel extra wensen heeft (b.v. speelvoorzieningen) moet dat via crowdfunding gefinancierd worden.
De renovatie kan in 2018 beginnen. Het hele proces duurt 17 maanden, maar de feitelijke verbouwing iets minder dan de helft.