nieuws

Pastoor: 'Sanusi niet inzetbaar'

Alex Pastoor kan de komende tijd niet beschikken over Ryan Sanusi. "Hij heeft tegen FC Dordrecht en FC Utrecht een tik op zijn knie gehad. Hopelijk valt het mee, maar dat gaan we volgende week nader bekijken. Maar hij kan zeker niet spelen", aldus de Sparta-trainer.
Verder zijn er behalve de langdurig geblesseerden (Bergkamp, Pogba en Breedijk) geen afwezigen bij de Spartanen, die zondagmiddag in eigen huis aantreden tegen AZ.

Manier van spelen

Sparta speelde in de vorige speelronde tegen FC Utrecht (2-0 verlies) met vijf verdedigers. Of die manier van spelen zondag weer wordt gebruikt, wilde Pastoor niet zeggen. Wel is er deze week op de training aandacht besteed aan de mogelijkheden aan de bal. "De tactiek die we kozen, die verraste Utrecht en bracht ons voor de rust in negen ideale situaties, maar daar hebben we aan de bal niet zoveel mee gedaan. Daar hebben we aandacht aan besteed, net als aan de rust aan de bal, in en om de 16-meter", aldus Pastoor.

Tegenstander

AZ verloor donderdagavond in de Europa League met 5-0 van FC Zenit. Of dat een voordeel of een nadeel is voor Sparta is voor de oefenmeester niet duidelijk. "Een 5-0 nederlaag is niet iets wat je goede gevoelens bezorgt. Aan de andere kant kun je het ook gebruiken om een revanche op jezelf te halen", aldus Pastoor.
De ploeg uit Alkmaar moet in ieder geval Ron Vlaar missen. De verdediger stapte donderdag in de wedstrijd tegen Zenit eerder van het veld met een kuitblessure en is tegen Sparta niet inzetbaar. Wout Weghorst kreeg een elleboogstoot in zijn gezicht en brak zijn neus. Of de aanvaller kan spelen is nog onzeker. Pastoor: "Wij hebben daar niet zoveel mee te maken. Ik denk dat AZ een uitstekende selectie heeft. Als Jan niet speelt dan speelt Piet. Misschien neemt Wout Weghorst wel het masker van Rens van Eijden, die hij vorige week heeft afgedaan. Daar hoeven wij ons niet druk over te maken."

Gevoelig verleden bij AZ

Pastoor ging twee jaar geleden met veel commotie weg bij AZ. Ondanks het vervelende afscheid verandert er voor de Sparta-trainer niets aan de wedstrijd van komende zondag. "Ik wil wel graag winnen, maar dat heb ik tegen iedere tegenstander. Maar dat het een wat andere wedstrijd is dan anders, dat is wel duidelijk."
De wedstrijd tussen Sparta en AZ wordt zondag gespeeld op Het Kasteel en begint om 16:45. Het duel is live te volgen op Radio Rijnmond.