nieuws

Single van Rotterdamse volksrapper hit op YouTube

Een aanstekelijke melodie, een morele boodschap en een hoop Rotterdams gevloek lijken de ingrediënten te zijn voor het succes van de single 'Tering' van Angelo Noord.
De single van de Rotterdamse volksrapper kwam 28 september uit en was op YouTube anderhalve dag later al bijna 13.000 keer bekeken.

Grap

Tekstschrijver van 'Tering' is Emiel Benda, lid van het succesvolle cabarettrio De Tunes uit Rotterdam. Het schrijven van het nummer begon een jaar geleden als een grap: zowel de tekst als de melodie werd in eerste instantie dan ook gemaakt op Benda's iPad.
Om succes te boeken met 'Tering' moest het professioneler. Benda ging op zoek naar een producer en vond daarnaast in Martin Bakker (bassist) en Jos Valster (saxofonist) twee geschikte muzikanten.

Moraal

Het nummer bevat veel gescheld en gevloek, maar is zeker niet boos of kwetsend bedoeld. De gebruikte scheldwoorden zijn volgens Benda woorden die veelvuldig terugkomen in het Rotterdamse taalgebruik.

Het lied bevat wel een 'morele boodschap', zegt Benda: je kan ruzie zoeken of boos zijn op alles en iedereen, maar boontje komt om zijn loontje.