nieuws

'Provincie moet productiestop DuPont overwegen'

Dordrecht vraagt de provincie Zuid-Holland een productiestop bij chemiebedrijf DuPont te overwegen. Dit naar aanleiding van een lekkage van 2700 kilo formaldehyde vorige maand. Eerder wilde de gemeente Sliedrecht al een productiestop.
De burgemeester en wethouders van Dordrecht
aan gedeputeerde Rik Janssen dat DuPont eerst orde op zaken moet stellen. Daarna zou een eventuele stop weer worden opgeheven.
Burgemeester Brok wil bovendien dat rapporten over incidenten bij DuPont bij de gemeente terechtkomen. Nu gaan de rapporten alleen naar de provincie.
De gemeente voerde donderdag nog een pittig gesprek met DuPont en buurbedrijf Chemours. Daarin werd de bedrijven ook dringend gevraagd beter te communiceren. Pas deze maand maakte DuPont de formaldehyde-lekkage bekend.
Het lek van de kankerverwekkende stof werd pas na twee dagen ontdekt. Dat is volgens Dordrecht onbegrijpelijk. "Hoe kan het dat een scheur in een breekplaat pas na twee dagen ontdekt wordt? Betekent dit dat de veiligheidsprotocollen onvoldoende zijn of onvoldoende zijn nageleefd?", stelt de gemeente.