nieuws

Van Persie gelukkig: 'Ik voel me lekker en vrij'

Robin van Persie speelde donderdag voor het eerst in zijn carrière tegen Feyenoord. Met zijn ploeg Fenerbahçe won de Rotterdammer in de tweede groepswedstrijd van de Europa League met 1-0 van zijn oude club. Van Persie kwam in Istanbul een kwartier voor tijd binnen de lijnen. "Het was een beetje kort, maar wel speciaal."
De aanvaller kreeg ondanks het overwicht van zijn Turkse club een goede indruk van Feyenoord. "Feyenoord heeft gewoon een heel sterk team en dat kon je in fases ook zien. Dit is de eerste keer in een lange reeks dat ze hebben verloren en dat zegt heel veel. Ik kijk nu al uit naar de uitwedstrijd", liet Van Persie na afloop weten tegenover
RTV Rijnmond
.
Onder trainer Dick Advocaat kwam de 32-jarige Van Persie dit seizoen nog niet veel in actie. Zijn fitheid ligt daar voor een groot deel aan ten grondslag. "Ik train sinds vorige week vrijdag weer met de groep. Het zijn ook leuke trainingen die ik gewend ben vanuit de Nederlandse school, zoals passen/trappen en korte partijtjes. Dat heb ik de laatste jaren wel gemist. Nu komt dat dagelijks terug. Dat is genieten voor mij. Ik voel me lekker en vrij."

'Ik moet stappen maken'

In de Engelse competitie scoorde Van Persie er lustig op los. Het is de vraag of hij die vorm weer te pakken krijgt. "Ik hoop het wel. Ik moet nu gewoon stappen maken en lekker trainen. Ik blijf rustig en heb het goed naar mijn zin. Dat is ook belangrijk. Vanuit die gedachte gaat het allemaal iets makkelijker. Straks hebben we een trainingsblok van twee weken en dat moet ik goed doorkomen. Hopelijk kan ik dan weer meer minuten maken", vervolgt hij.
Van Persie is al een tijd niet meer in beeld bij het Nederlands elftal. Voorlopig houdt de oud-speler van Arsenal en Manchester United zich daar ook niet mee bezig. "Het is heel simpel: ik moet hier minuten maken en waar dat eindigt, dat weet ik niet. Ik doe elke dag mijn uiterste best", aldus Van Persie, die kort en gekscherend antwoordde op de vraag of hij ooit weer terugkeert bij Excelsior: "Wie weet, we zullen het zien."