nieuws

Rotterdams poppodium organiseert benefiet voor dochters omgekomen echtpaar

Baroeg in Rotterdam-Zuid heeft zaterdagavond een wat andere avond dan normaal. Het poppodium houdt een benefietconcert voor Zoë en Kiki. De meisjes verloren hun ouders bij een auto-ongeluk in België.
Marcel van der Louw en zijn vrouw Nancy waren vorig jaar zomer met hun dochters onderweg naar hun vakantieadres in Frankrijk. Bij Sint-Niklaas in België reden ze achterop een stilstaande vrachtwagen. Marcel en Nancy waren op slag dood.
"Het nieuws dat ze waren verongelukt sloeg hier in als een bom", zegt Marco van Belle van Baroeg. "Marcel en Nancy kwamen hier vaak. Ze waren trouwe bezoekers van onze '80's and More'-avonden. Marcel leek sprekend op Robert Smith van The Cure. Hij zat ook in de coverband 'A Strange Cure'. Daar kende iedereen hem van."
The Essence
Marcel en Nancy waren groot fan van The Essence. De Rotterdamse band treedt veel op in het buitenland en het stel reisde vaak met hen mee op tournee.
George Tan, drummer van The Essence, was ook geschokt. Hij riep meteen de band bijeen toen hij hoorde wat er was gebeurd. "Het was zo'n ongelofelijke schok. We zochten steun bij elkaar."
"Hun favoriete nummer was 'All is empty'", zegt Tan. "De eerste keer dat we dat weer speelden na hun ongeluk was ontzettend moeilijk. Natuurlijk gaan we het zaterdag ook weer spelen."
Benefiet
Om de herinnering aan Marcel en Nancy levend te houden draagt de Baroeg zaterdag de '80's and More'-avond op aan het stel. De opbrengst van de entreekaarten gaat naar hun dochters Zoë en Kiki. De oudste van hen, die nu dertien is, zal met andere familieleden bij de avond aanwezig zijn.
"Er treden drie bands op", zegt Van Belle. "Allereerst natuurlijk The Essence, maar we hebben ook de leden van A Strange Cure gevraagd om te komen spelen. Dat wilden ze heel graag. Ook Hour Darkness, een band waarin vrienden van Marcel spelen, betreedt hier het podium."
Beladen avond
"Natuurlijk wordt het best een beladen avond", zegt Tan. "En het geeft niets als er ook tranen vloeien. Maar we willen vooral het leven van Marcel en Nancy vieren. Het moet een avond worden die zij zelf ook helemaal te gek hadden gevonden."
'80's and More' begint zaterdag om 19.00 uur. Via Baroeg zijn nog kaarten verkrijgbaar.