nieuws

Zonder Zuid geen Noord

Dag van de Rotterdamse geschiedenis: Op de tandem van Noord naar Zuid.
Dag van de Rotterdamse geschiedenis: Op de tandem van Noord naar Zuid.
Zaterdag 1 oktober in Chris Natuurlijk: op de tandem naar Rotterdam-Zuid, theatrale wandeling door Tuindorp-Vreewijk, naar de polders van Midden-Delfland en De maand van de geschiedenis zoekt de grens op.
Zonder Zuid geen Noord!

Rotterdam geef zijn eigen draai aan het landelijke thema Grenzen van De Maand van de Geschiedenis. 2 oktober is de
, waarin Rotterdammers van Noord op de tandem over de Erasmusbrug Rotterdam-Zuid kunnen ontdekken met Rotterdammers van Zuid. Klik
om te zien of je je nog kunt aanmelden.

Chris Natuurlijk steekt alvast de Nieuwe Maas over met Anouk Estourgie van de organisatie. Op de tandem verkennen ze belangrijke plekken in Rotterdam-Zuid.

Theaterwandeling door Tuindorp-Vreewijk

Chris Natuurlijk wandelt ook een stukje mee met een paar bewoners van Tuindorp-Vreewijk die mee doen aan de voorstelling Status Apart(e) van het Rotterdams Wijktheater, gemaakt voor het honderdjarig bestaan van het tuindorp in Rotterdam-Zuid. De twee bewoners hebben allebei prijzen gewonnen voor de mooiste tuin in het groene tuindorp, maar tijdens de theatrale wandeling hoor je ook ergernissen over tuinen in het dorp die verwaarloosd worden. Wie mee wandelt zal onderworpen worden aan de test of je wel geschikt bent om in Tuindorp-Vreewijk te wonen.

Ontdek de polder

We trekken de polder in omdat iedereen die dat wil, op 13 oktober kan beginnen aan de cursus "Midden-Delfland: Zien en beleven", over de natuur en de weidevogels, maar ook over het weidelandschap, de waterhuishouding en de boerderijen in Midden-Delfland. Wie geen tijd heeft voor een cursus, kan op 1 oktober ook naar de Dag van het Polderlandschap.
Lekker lezen met Chris Natuurlijk
De Maand van de Geschiedenis staat in het teken van grenzen. Boekenman Hubert van Belois bespreekt onder meer het essay dat speciaal voor de Maand van de Geschiedenis is geschreven door Fidan Ekiz en hij blikt vooruit op de Kinderboekenweek. Hier lees je meer over de boeken die op 1 oktober aan bod komen in Chris Natuurlijk.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.