nieuws

Kortsmit: 'Voor het eerst dat we tegen elkaar spelen'

Roy Kortsmit treft zondagmiddag in het duel met AZ zijn goede vriend Iliass Bel Hassani. De keeper van Sparta speelde bij de Kasteelclub drie seizoenen samen met de middenvelder van AZ. ''Het is hartstikke leuk. Het is voor het eerst dat we tegen elkaar spelen. En voor hem is het extra leuk dat hij tegen zijn oude club speelt'', aldus Kortsmit.
AZ verloor afgelopen donderdag in de Europa League afgetekend met 5-0 van Zenit Sint-Petersburg in Rusland. De 24-jarige keeper denkt niet dat zijn team daardoor een voordeel heeft tegen de Alkmaarders. ''Ze zullen er vermoeid van zijn, maar de uitslag zegt niets. Je zou zeggen dat ze na een verlies er juist op gebrand zijn om te winnen,'' Kortsmit.
Kortsmit komt dit seizoen voor het eerst uit in de eredivisie en heeft tot nu toe alle zeven competitiewedstrijden onder de lat gestaan bij de Spartanen. De sluitpost van Sparta merkt dat het niveau hoger ligt dan in de Jupiler League. ''Het niveau is hoog, maar daar kunnen we alleen maar beter van worden'', aldus Kortsmit die bezig is aan zijn zesde seizoen bij Sparta.