nieuws

Beenhakker: 'Blij als ik Gio het stokje mag overdragen'

Als laatste trainer die met Feyenoord kampioen werd in 1999 hoopt Leo Beenhakker van harte dat zijn oude club dit seizoen de landstitel verovert. De geboren Rotterdammer ontving zaterdag het eerste exemplaar van het boek 'Dossier Feyenoord', waarin de obsessie van het kampioenschap beschreven wordt.
"Het is af en toe leuk dat je eraan herinnerd wordt dat je de laatste trainer bent. Het is eervol, maar ik zal ontzettend blij zijn als ik Giovanni van Bronckhorst het stokje c.q. de schaal mag overhandigen. Dan is dat geouwehoer van die 17 jaar van de baan", liet de 74-jarige Beenhakker weten tijdens de boekpresentatie in Rotterdam.

Miskopen

In het boek van auteur Bert Nederlof worden ook alle spelers die Feyenoord vanaf 1999 heeft aangetrokken beoordeeld door Willem van Hanegem. Beenhakker was tussen 2009 en 2011 technisch directeur in De Kuip en haalde onder andere spelers als Stefan Babovic, Krisztián Simon, Søren Larsen, Michael Lumb en Jhon van Beukering binnen.
Beenhakker blikt terug op zijn periode als sportieve beleidsbepaler van de Rotterdammers: "Het salaris van Babovic werd door zijn vader betaald. Je bent dan aan het kruidenieren, want er was geen geld. Het is geen excuus, want ik was er zelf bij, maar er zijn momenten dat je van de nood een deugd moet maken. Je doet het alleen om te overleven."
"Je werd ondersteboven gelopen met een Martins Indi, De Vrij en Castaignos van 17 jaar. Met alle respect voor Van Beukering, maar met zulke lapmiddelen probeer je dan toch nog een beetje body en ervaring erin te krijgen. Het is natuurlijk de waanzin ten top, maar daar word je dan voor een deel toe gedwongen", aldus Beenhakker.