nieuws

Handgranaten in garagebox Vlaardingen

De politie heeft zaterdag explosieven en munitie ontdekt in een garagebox in Vlaardingen. Dat gebeurde tijdens een langlopend onderzoek van de Haagse politie naar drugshandel.
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie maakte de explosieven onschadelijk. Het ging volgens de politie om handgranaten, slagpijpjes en een elektrische ontstekingsbron.
De politie heeft tot dusver vier mannen gearresteerd in Vlaardingen en Hoek van Holland. Drugs, contant geld werden daarbij in beslag genomen.

Overlast

De politie doorzocht in een groot drugsonderzoek in totaal zes woningen en een bedrijfspand. Het gaat om panden in Hoek van Holland en Vlaardingen.
Agenten doorzochten onder meer een woning aan de Schoolstraat in Hoek van Holland. Omwonenden zeggen al langer te klagen over overlast rond het pand.
In de woning waren volgens de politie inderdaad drugs aanwezig. Ook zouden er spullen hebben gestaan voor de productie van verdovende middelen.
Drugs
De verdachten zouden zelf ook drugs bij zich hebben gehad. De politie ontdekte ook verdovende middelen in auto's van de mannen.
De garagebox aan de Planciusstraat is volgens de politie van één van de verdachten. Het gebouw bevindt zich midden in een woonwijk.