nieuws

Amateurvoetbal: Barendrecht verslaat koploper, ASWH wint

BVV Barendrecht heeft goede zaken gedaan in de Tweede Divisie. Op de Bongerd wonnen de mannen van Adrie Poldervaart met 2-0 van koploper Kozakken Boys. In de Derde Divisie won ASWH de regioderby van SteDoCo met 3-2.
Het bleef lang 0-0 bij Barendrecht en de wedstrijd leek op een definitieve brilstand af te stevenen. Pas in de 86e minuut was het Ramy Salem die met een schitterende solo de verdediging van Kozakken Boys doorstook en voor de 1-0 tekende. Vlak daarna kreeg Pires Tavares van Kozakken Boys de rode kaart te zien na zijn tweede geel. In de blessuretijd probeerden de mannen van trainer Danny Buijs de gelijkmaker te forceren. Maar het was juist Barendrecht dat de wedstrijd definitief in het slot gooide met de 2-0 van Oud-Kozak Richie Basoski. Hij kon de bal in een leeg doel werken, omdat de keeper van Kozakken Boys de oversteek had gemaakt voor een corner aan de andere kant.
Door de overwinning stijgt Barendrecht naar de tiende plaats in de Tweede Divisie. Excelsior Maassluis won zaterdagavond met 2-0 van TEC en staat nu op de achtste plaats met 11 punten. Jong Sparta speelt maandagavond pas tegen Jong FC Twente.

Derde Divisie

SteDoCo - ASWH was de regioderby die zaterdagmiddag op het programma stond in de Derde Divisie. In een doelpuntrijk duel was het ASWH dat aan het langste eind trok en met 3-2 won. De doelpunten kwamen voor de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht namens Stanley Husen, Peter de Lange en Robert Olijfveld. Voor SteDoCo kwamen Joran Schröder en Giovano Godoken tot scoren.
SteDoCo zakt zodoende naar de zestiende plek, terwijl ASWH door de overwinning stijgt naar de tweede plaats met drie punten achter FC Lisse. Die ploeg won op Sportpark 't Slot van Capelle. Laatstgenoemde kwam nog wel op voorsprong door Kai Fens, maar zag Lisse toch nog met 3-1 winnen. Capelle zakt zodoende één plaats op de ranglijst en staat nu achtste.

Hoofdklasse A

Alle vijf de regioploegen in deze klasse kwamen op zaterdag in actie. RVVH en Smitshoek speelden tegen elkaar en het was RVVH dat met 4-2 won. Zodoende blijft Smitshoek zonder overwinning op de laatste plaats staan. RVVH klimt naar de zesde positie en heeft een wedstrijd minder gespeeld dan veel ploegen.
Ook Zwaluwen en Spijkenisse wisten te winnen. Zwaluwen deed dat bij FC Breukelen met 0-1 door een goal van Leon Krznaric. Daarmee staat de ploeg uit Vlaardingen achtste. Spijkenisse won het uitduel met Jodan Boys met 4-1 en komt op de tweede plek te staan, met een punt minder dan koploper Achilles Veen.
VV Sliedrecht kon in eigen huis niet winnen van Noordwijk. Ondanks een doelpunt van Bas van Stokkum werd met 2-1 verloren. Sliedrecht staat daardoor bijna onderaan met maar vier punten uit zeven wedstrijden.