Excelsior afgedroogd door Go Ahead Eagles: 3-0

Excelsior heeft zaterdagavond in Deventer met 3-0 verloren van Go Ahead Eagles. Het was in alle opzichten een zwarte avond voor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag, want de Kralingers speelde ruim een halfuur met een mannetje minder omdat Danilo Pantic met twee gele kaarten naar de kleedkamers werd gestuurd. Ook moest Luigi Bruins nog voor de rust met een blessure naar de kant.
Binnen het kwartier kwam Excelsior al op een 1-0 achterstand. Sander Duits kopte na 11 minuten raak uit een corner. Excelsior wist daarna niet veel te creëren in de Adelaarshorst.
Sam Hendriks mocht in de 35e minuut aanleggen vanaf de stip. Go Ahead kreeg een penalty na een lichte overtreding van Mattheij op Bytyqi. Hendriks faalde niet en zette de thuisploeg voor rust nog op 2-0. Enkele minuten later volgde er wederom een domper voor Excelsior, want Luigi Bruins moest met een blessure naar de kant.
Na de thee veranderde er weinig aan het spelbeeld. Excelsior wist niet te overtuigen en zag tot overmaat van ramp Danilo Pantic, die voor het eerst in de basis mocht beginnen, zijn tweede gele kaart in ontvangst nemen. Excelsior moest nog een halfuur door met tien man en kreeg in de 71e minuut weer een strafschop tegen. Ook deze keer bleef Sam Hendriks koel en zo schoot hij de 3-0 binnen. De Kralingers wisten in het restant geen eretreffer meer te maken.
Opstelling Excelsior: Muyters; Karami, Drost, Mattheij, Kuipers; Bruins (Faik, 40), Vermeulen, Koolwijk (Hadouir, 68); Fredy, Pantic, Ondaan (Elbers, 81)