nieuws

Sparta en AZ in evenwicht op Kasteel: 1-1

Sparta heeft in het thuisduel met AZ een punt gepakt. In eigen huis speelden de Rotterdammers met 1-1 gelijk tegen de bezoekers uit Alkmaar. Guus Til zette AZ vroeg op voorsprong, maar nog voor rust was het Michel Breuer die namens Sparta de eindstand bepaalde. Sparta blijft achtste in de eredivisie.
Al vroeg kwam Sparta op achterstand. Met een uitstekende voorzet legde voormalig Spartaan Iliass Bel Hassani de bal op het hoofd van Guus Til, die van dichtbij tussen twee verdediger in keeper Roy Kortsmit wist te passeren: 0-1. Na de openingstreffer ging AZ door. Onder andere Fred Friday en Dabney dos Santos waren na tien minuten bijna trefzeker.
Aan de hand van Bel Hassani - die uitgerekend tegen zijn oude club zijn honderdste wedstrijd in de eredivisie speelde - domineerden de bezoekers uit Alkmaar op Het Kasteel. Opgelegde kansen voor wederom Friday en Dos Santos leverden echter geen tweede doelpunt op. Uit het niets kwam Sparta ruim vijf minuten voor rust zelfs op gelijke hoogte. Michel Breuer kreeg de bal na een vrije trap van Mart Dijkstra gelukkig voor zijn voeten en schoof rustig binnen.
Na de thee verscheen een ander Sparta op het veld. De thuisploeg nam het initiatief over en schoten van Kenneth Dougall en Mart Dijkstra dwongen AZ-doelman Sergio Rochet tot een redding. Aan de andere kant was Bel Hassani dichtbij, maar zijn vrije trap werd op de lijn gekeerd door zijn vriend en sluitpost Kortsmit.
In de slotfase golfde het op en neer. Beide teams gingen voor de winst en dat resulteerde in diverse mogelijkheden voor Zakaria El Azzouzi (Sparta) en Robert Mühren (AZ), maar gescoord werd er niet meer in Rotterdam-West. Denzel Dumfries werd in blessuretijd nog met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Scoreverloop

0-1 6' Til
1-1 39' Breuer

Opstelling Sparta

Kortsmit; Dumfries, Breuer, Van Drongelen, Pinteaux (46' Vriends); Dougall, Dijkstra, Spierings (90' Floranus); Verhaar, El Azzouzi en Brogno (61' Goodwin).