nieuws

Weekend van de Wetenschap steeds populairder

Ook het Natuurhistorisch Museum deed mee aan het Weekend van de Wetenschap
Ook het Natuurhistorisch Museum deed mee aan het Weekend van de Wetenschap
Meer dan 150.000 mensen zijn dit weekend afgekomen op het Weekend van de Wetenschap. Zij konden bijvoorbeeld over kunst praten met een filosoof, fossiele plantresten bewonderen of zich laten bijpraten over de bouw van een ruimtestation.
De activiteiten werden georganiseerd op 275 locaties in heel Nederland. In de regio Rijnmond deden onder meer de Dordtse Sterrenwacht Mercurius en meerdere Rotterdamse instellingen mee, waaronder het Natuurhistorisch Museum.
Bezoekers aan het museum konden onder meer oeroude plantresten bekijken onder een microscoop. Kinderen die afvroegen wat het verschil is tussen mooie en afschuwelijke kunst, mochten daarover bij Boijmans Van Beuningen discussiëren met een filosoof.
Heel voorzichtig
Ook liefhebbers van ruimtevaart hoefden zich niet te vervelen. Zij konden zich bij Mercurius laten uitleggen hoe 350 kilometer boven de aarde het ruimtestation ISS is gebouwd. ''Het antwoord is: ''Heel voorzichtig en stukje bij beetje'', aldus de organisatie.
Het Belasting & Douane Museum in Rotterdam strikte specialisten van de Douane om bezoekers bij te praten over de populariteit van namaakgoederen. Ook konden mensen zich vergapen aan de high-tech apparaten waarmee criminelen worden afgeluisterd.
Het Weekend van de Wetenschap lijkt steeds populairder te worden. Een recordaantal bedrijven, instellingen en musea deed dit jaar mee aan het evenement. Ook het aantal bezoekers groeide: vorig jaar namen nog 143.000 mensen een kijkje.