nieuws

De Rotterdamse politie wil uw oude kleren

Politie zoekt oude kleren
Politie zoekt oude kleren
Bedrijfskleding, een kinderzitje of een bordje van een lesauto: de Rotterdamse politie vraagt burgers om spullen te doneren die als vermomming kunnen dienen.
Wijkagent Sander Boer deed de opvallende oproep zondag via Twitter. ''Wij zoeken naar kleding en voorwerpen waardoor we als politie niet opvallen'', licht hij per mail toe.
Boer voegt bij voorkeur bedrijfskleding met bijvoorbeeld een groot logo of een opvallende kleur toe aan de 'geheime politiegarderobe'.
Het liefst ontvangt hij gebruikte kleren. Agenten in oude kleding vallen immers minder op dan wanneer ze in brandnieuwe ouftits over straat lopen.
Ook vermommingen voor voertuigen zijn volgens Boer van harte welkom: ''Bijvoorbeeld een kinderzitje, zonneschermpjes of een bordje van een lesauto.''
Meedenken
De volgers van Boer op Twitter blijken volop mee te denken over slimme vermommingen. De wijkagent zegt suggesties te hebben gekregen waar hij zelf nog niet aan had gedacht.
Wat voor Twittertips precies binnenkomen, wil Boer uiteraard niet zeggen. ''Dan is het minder effectief is voor onze werkzaamheden'', legt hij uit.
Wie nog oude kleding in de kast heeft liggen, hoeft die niet zelf af te geven. Boer is bereid langs te rijden om de spullen op te pikken.
Drugsoverlast
De aangeleverde spullen worden volgens de agent gebruikt bij het aanpakken van drugsoverlast in zijn district.
De wijkagent sluit overigens niet uit dat ook andere politieteams de gedoneerde spullen mogen lenen. ''Zodat we er met zijn allen maximaal van kunnen profiteren.''

Arrestatieteam

Wie spullen wil aanleveren, kan zich bij de agent melden via Twitter. Ook kan hij worden gemaild op Sander.boer@politie.nl
De kans is klein dat een lid van een arrestatieteam straks voorbij snelt in uw oude trui. Volgens Boer worden de spullen niet gebruikt bij aanhoudingen.
''We gebruiken ze wel ter voorbereiding van acties'', zegt hij. ''Of om waarnemingen te doen naar aanleiding van meldingen van bewoners.''