nieuws

Van Bronckhorst: 'Fysiek stonden we er goed op'

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is tevreden over de manier waarop zijn ploeg zich zondag herstelde van de 1-0 nederlaag eerder deze week tegen Fenerbahçe. Zondag rekenden de Rotterdammers in Tilburg af met Willem II: 0-2. "Ik ben heel blij", liet Van Bronckhorst na afloop weten.
"Je hebt natuurlijk de teleurstelling van afgelopen donderdag. We konden maar twee dagen herstellen, maar ik zag bij ons zeker de focus en de wil om te winnen. Fysiek stonden we er goed op. Dat is de basis voor de overwinning", vervolgt de coach, die genoot van de eerste goal van Nicolai Jørgensen. "Het was een goal uit het boekje. Super. Ik ben heel blij dat we in die fase van de wedstrijd op voorsprong kwamen."
Renato Tapia bepaalde uiteindelijk de eindstand. De middenvelder kwam deze competitie nog niet in actie. Zijn treffer werd uitbundig gevierd door alle spelers. "Dan zie je dat je een team bent. Renato speelt niet veel, maar je ziet de blijdschap als juist hij de 2-0 maakt. Dat zijn momenten waar je sterker van wordt", vervolgt Van Bronckhorst.
Na een druk programma heeft Feyenoord door de komende interlandperiode even rust. "Die is wel nodig. We zullen ons klaar maken voor het derde blok."