nieuws

Onrust in Tilburg na Willem II - Feyenoord

De politie heeft zondagavond in het centrum van Tilburg drie mensen aangehouden, nadat het onrustig was rond een groep Feyenoordsupporters. Die waren na de wedstrijd van Feyenoord tegen Willem II in Tilburg gebleven.
Volgens een politiewoordvoerder wilden de achtergebleven Feyenoordfans verhaal halen op Willem II-supporters, na rellen op de tribune tijdens de wedstrijd eerder op de dag. Daar werden Feyenoordfans in een Willem II-vak belaagd, omdat ze hadden gejuicht voor een Rotterdams doelpunt.
Een Feyenoordsupporter werd daarbij over een reling geslagen, maar raakte naar verluidt niet gewond. Voor die ongeregeldheden tijdens de wedstrijd zijn inmiddels twee arrestaties verricht.
Naar het centrum
De onrust verplaatste zich later op de avond naar het centrum van Tilburg, waar de politie met extra manschappen op de been was. De drie mannen die daar werden aangehouden, hadden geweigerd op last van de politie weg te gaan. Van welke club deze drie supporters zijn, is nog niet bekend.
Volgens de politiewoordvoerder keerde de rust weer nadat bekend was gemaakt dat voor de rellen op de tribune inmiddels verdachten vast zitten. Een oproep op sociale media aan Feyenoordfans om in Tilburg te komen vechten is verwijderd.