nieuws

Schie-bajesklanten zamelen geld in voor Villa Joep

Het in het zweet werken van penitentiare inrichting de Schie-bajesklanten tijdens de donatie sportweek onder gedetineerden en ex-gevangenen voor de Villa Joep kinderkanker- bestrijdingsstichting heeft ruim drieduizend euro opgeleverd.
Een immens bedrag als je beseft dat een veroordeelde delinquent in de gevangenis slechts 3 euro 65 per werkdag verdient en voor ex-gevangenen de redelijk betaalde baantjes ook niet hoog opgetast liggen.
Het schrijnende huilverhaal van mede-gedetineerde Rick die zijn 13-jarige zoontje na zeven meedogenloze ziekenhuisjaren alsnog aan de agressieve neuroblastoom-kankervorm verloor, raakte met name bij petoet-bewoners Cor en Leo een dusdanig gevoelige snaar dat ze hun hele resocialisatie-program ondergeschikt maakten aan dit unieke p.i-sportweek/ donatieproject.
Villa-Joep boegbeeld en moeder van de helaas inmiddels al overleden stichting-naamgever nam zichtbaar geroerd in het bijzijn van vervangend gevangenisdirecteur John Verdonschot, bestuursleden en twintigtal zware jongens de cheque op de Schie-luchtplaats uit handen van initiator Cor in ontvangst.
Cor en de aanwezige betrokkenen bleken tijdens de ongemeen spannende volleybal-finalewedstrijd op strakblauwe 2e oktober-zondagochtend wel een wijle voor een tete a tete-kout met onze Jack Kerklaan te porren en dito bereidt........