nieuws

Pot, Been en Van Persie genieten bij Fenerbahce

Een paar maanden geleden stapten een flink aantal Rijnmonders in het avontuur: Werken bij de Turkse topclub Fenerbahce, in Istanboel, Turkije. Een stad en land, dat recent werd opgeschrikt door een mislukte staatsgreep. Maar spijt van hun keuze, hebben Cor Pot en Mario Been niet.
"Mijn leven staat weer op zijn kop, want ik ben weer iedere dag aan het werk," vertelt Pot. "Terwijl ik drie jaar lang niet zoveel meer heb gedaan sinds Jong Oranje. We hebben heel veel lol met elkaar en delen alles met elkaar. Het gaat fantastisch."
Mario Been heeft geen seconde getwijfeld om in Turkije te gaan werken, ondanks de gebeurtenissen in juli van dit jaar. "Het heeft niet in mijn hoofd gezeten. Natuurlijk heb ik het gevolgd, maar het is hier gewoon goed vertoeven. Mooi weer en werken bij een fantastische club. Het leven gaat altijd verder, ook hier in Istanboel."
Pot en Been werken onder hoofdtrainer Dick Advocaat onder andere met oud-Feyenoorder Robin van Persie. Hij werkt langzaam toe naar het niveau dat hij gewend is van zichzelf. "Ik train weer voluit mee en voel me lekker en vrij. Het zijn leuke trainingen, die ik gewend ben vanuit de Nederlandse school. Passen, trappen, positiespel, korte partijtjes. Dat ik heb ik wel gemist de laatste jaren en dat komt nu terug, dat is wel genieten voor mij."