nieuws

Gemeente Rotterdam hijst vlag vanwege terugkeer Oranje

Sportwethouder Adriaan Visser heeft maandagmiddag samen met Kuip-directeur Jan van Merwijk een oranje welkomstvlag op de Coolsingel gehesen. De gemeente Rotterdam wil met de vlaggen de supporters van het Nederlands elftal alvast welkom heten in de Maasstad voor het WK-kwalificatieduel vrijdagavond tegen Wit-Rusland in de Kuip.
Het stadion van Feyenoord was sinds mei 2014 in een wedstrijd tegen Ghana voor het laatst het decor van een interlandwedstrijd van Oranje. Er is veel veranderd om na een lange periode van afwezigheid opnieuw een interland naar Rotterdam te halen. ''Het belangrijkste waar we iets aan hebben kunnen doen zijn de ontvangstmogelijkheden. We hebben extra ruimtes gecreëerd om al de sponsoren en de KNVB op een goede manier te faciliteren'', aldus Van Merwijk.
De kritiek van de KNVB was dat De Kuip niet het modernste stadion is, met alle faciliteiten die een nieuw stadion tegenwoordig biedt. Sportwethouder Adriaan Visser weet dat ook, maar hoopt in de toekomst de plannen van een nieuw stadion te presenteren. ''Op dit moment kunnen wij niet bieden wat andere stadions zoals de Amsterdam ArenA kan bieden. Maar er wordt natuurlijk gewerkt aan een nieuw stadion en ik hoop dat we op een niet al te lange termijn een besluitvorming op ons bureau krijgen'', aldus Visser.