CULTUUR

Nadat Dennis The Voice won werd het stil: 'Soms ligt het voor de hand om op te geven, maar dan geef ik mijn droom op'

Crooner Dennis van Aarssen en Rijnmond-presentatrice Wendy Hoogendijk
Crooner Dennis van Aarssen en Rijnmond-presentatrice Wendy Hoogendijk © Rijnmond
De in Dordrecht geboren Dennis van Aarssen won in 2019 het negende seizoen van de inmiddels van de buis verdwenen talentenjacht The Voice Of Holland. Hij heeft een passie: het Great American Songbook. Croonen is zijn lust en leven.
Kijk hieronder naar de zesde aflevering van Effe R-Uit. De tekst gaat verder onder de video:
Wat is een crooner? "Het bekende gezegde luidt: iedere crooner is een zanger, maar niet iedere zanger is een crooner", zegt Dennis van Aarssen (27). "Een crooner is volgens mij een zanger met een lage, warme stem die wat vertellend zingt. Het grootste voorbeeld is Frank Sinatra. Die vertelde eigenlijk een liedje. Ik vind hem fantastisch. Als ik hem op filmpjes zie optreden word ik helemaal gek. Het pakt me wel. Ik weet precies waar het over gaat.''
Hij was pas zeven toen hij verslingerd raakte aan het stokoude genre. "Dat kwam door een cd van Robbie Williams, Swing When You're Winning. Een fantastische cd die we honderden keren draaiden in de auto, als we op vakantie gingen. Mijn vader had de dvd van het concert dat erbij hoorde, in de Londense Royal Albert Hall. Dat was de oorzaak van mijn liefde voor deze muziek. Robbie zong fantastische classics uit het Great American Songbook. Van Sinatra, Dean Martin: noem ze allemaal maar op. Alleen: ik wist niet dat het van deze artiesten was. Of dat het croonen heette. Ik had nog geen flauw idee."

The Voice

Van Aarssen werd door corona geplaagd, na zijn winst bij The Voice in 2019. Snel daarna was optreden niet meer mogelijk. Toch kon hij al wel wat shows geven voor publiek. "Ik heb het Oude Luxor nu een keer uitverkocht. Dat was zo fantastisch! Mijn eigen liedjes, met een te gekke big band, een publiek dat uit z'n dak ging: dat was echt een droom die uitkwam. Nee, het is niet altijd makkelijk. Soms ligt het voor de hand om op te geven. Dat zou veel makkelijker zijn. Dan heb ik weer een normaal salaris, en zekerheid. Maar dan geef ik mijn droom op. En ik faal liever in waar ik van droom, dan dat ik kies voor zekerheid.''
Gelukkig is er licht aan de horizon. Van Aarssen is weer onderweg met zijn eigen theatertournee. Hij is te zien op 13 maart in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel en op 16 april in het Nieuwe Luxor in Rotterdam.