nieuws

Politie houdt spreekuur bij McDonald's Dordrecht

Coffee with a cop. In de Verenigde Staten is het inmiddels een waar fenomeen: je problemen bespreken met de politie tijdens een kopje koffie bij de plaatselijke hamburgertent. Het idee is nu overgewaaid naar Europa. Om preciezer te zijn: Dordecht.
De Nederlandse versie 'Koffie met een cop' is maandag van start gegaan bij de McDonald's in de Dordtse wijk De Staart. Het is de enige Coffee with a cop in Europa. Vijf agenten waren 's ochtends van de partij om de eerste klanten te ontvangen.
'Koffie met een cop' is een initiatief van mevrouw Honing van de fastfoodketen. Ze deed het idee op via Amerikaanse YouTubefilmpjes. Doel is zo laagdrempelig mogelijk een plek aan te bieden waar mensen in contact kunnen komen met de politie. Iedereen kan hier anoniem vragen stellen en zijn zorgen uiten.
Het is niet zo dat de politie haar nieuwe wijkbureau heeft opgezet in de McDonald's. De agenten zijn komende tijd alleen de eerste maandag van de maand in het fastfoodrestaurant. Bovendien moeten ze tussendoor ook op pad voor meldingen vanuit de alarmcentrale.