nieuws

Reserves Feyenoord en Excelsior in evenwicht

De reserves van Feyenoord en Excelsior hebben maandagavond in de Beloftencompetitie A met 1-1 gelijkgespeeld. Op Woudestein maakten Bart Nieuwkoop en Anouar Hadouir de doelpunten. Excelsior-speler Arghus Soares Bordignon ging er voor rust per brancard af met hoogstwaarschijnlijk een spierscheuring.
De op het eerste oog ernstige blessure van Arghus is een flinke streep voor de rekening voor de Kralingers, want de verdediger kwam net terug van een kwetsuur. Feyenoorder Sven van Beek maakte na maanden blessureleed weer eens wat minuten. Hij deed, net als de inmiddels fitte Excelsior-spits Mike van Duinen, exact een uur mee in de derby.
De twee goals vielen in Rotterdam allebei uit een vrije trap. Marko Veijinovic pompte de bal tien minuten voor rust in het strafschopgebied en vond via de kluts verdediger Bart Nieuwkoop. In de slotminuut kreeg Excelsior 2 ook een vrije trap en die werd benut door specialist Anouar Hadouir.
Feyenoord blijft door de puntendeling tweede met zeven punten uit vier wedstrijden. Excelsior heeft een duel minder gespeeld en staat met vier punten vijfde in de competitie van acht.
In de Tweede divisie kwam het reserve-elftal van Sparta in actie en won het met 4-2 van Jong FC Twente. De ploeg van trainer Ole Tobiasen zag zijn team door goals van Akram Salhi, Finn Stokkers (2) en Ilias Alhaft haar tweede thuisoverwinning op rij boeken. Met negen punten staat Jong Sparta nu op de 14de plaats.