nieuws

Barendrechts bedrijf heeft auto's klaar staan voor wereldsterren

Het worden drukke tijden voor de chauffeurs van ETS Worldwide Luxury Driving in Barendrecht. Het bedrijf vervoert wereldsterren en andere belangrijke mensen. En met de MTV Awards voor de deur in Rotterdam, komen er weer belangrijke klussen aan.
In de afgelopen jaren stapten nogal wat grootheden in de wagens van Bart van Leijden, die zelf ook geregeld achter het stuur kruipt. Mensen als Nelson Mandela, Yasser Arafat en Robbie Williams werden vervoerd door het ruim 25 jaar oude Barendrechtse bedrijf..
"Naast wereldsterren vervoeren we zakenmensen van grote bedrijven als Nike en Robeco", vertelt Van Leijden. "En mensen denken dan dat we rijden met stretch-limo's, maar we rijden vooral met de Mercedes S-klasse en de BMW 7-serie."
Aan de muur prijkt een foto van Bill Clinton. De oud-president bezocht in 2007 Rotterdam en werd vervoerd door het bedrijf van Van Leijden. "Dat opende wel wat deuren", blikt hij terug. "Want als je kan zeggen dat je Clinton hebt gereden, dan heb je wel wat in je mars."

Kaken op elkaar

Over een paar weken worden in Rotterdam de MTV Awards uitgereikt. De verwachting is dat wereldsterren naar Rotterdam komen. Maar stappen ze dan ook in één van de auto's van Van Leijden? "We hebben wat afspraken staan, maar ook dáár mag ik niets over zeggen", zegt de directeur.
"Een deel van onze kracht is onze discretie", legt Van Leijden uit. "Dit soort wereldsterren wordt de hele dag achtervolgd door paparazzi. Ze willen discreet worden behandeld."
Daarnaast wordt ook contractueel vastgelegd dat er niet wordt gesproken over de klussen die Van Leijden uitvoert. Doet hij dat wel 'dan heeft'ie meteen een jurist op de stoep staan' .

Wereldster uit taxi zetten

Toch vindt Van Leijden het heerlijk om terug te kijken op bijzondere klussen in de afgelopen jaren. Er zitten bijzondere verhalen bij, bijvoorbeeld over hoe hij bijna zanger Robbie Williams uit de taxi had gezet.
"Hij was bezig met een wereldtour", vertelt Van Leijden. "En die tour werd gesponsord door een bekend cola-merk. Op verzoek van de tourmanager had ik blikjes cola van een ander bekend merk in de wagen liggen en daar was meneer niet van gediend."
De internationale superster liet het weten, ook aan de chauffeur. Van Leijden reed daarna bij Amsterdam het terrein van een hotel op. "Toen heb ik hem gezegd dat hij dáár zijn blikjes kon halen als hij die zo belangrijk vond", glimlacht de directeur. "En ook dat vond hij niet zo leuk."
Later kreeg Van Leijden van de tourmanager te horen 'dat het wel eens tijd werd dat deze superster op zijn plaats werd gezet'.
"Maar dat is wel link", legt Van Leijden uit, "want we zijn maar een klein bedrijf en voordat je het weet heb je een jurist op je dak."