SPARTA

Sparta-doelman Okoye is klaar voor PSV: 'Met de juiste mindset kunnen we punten pakken'

Maduka Okoye met een van zijn vele reddingen tijdens PSV-Sparta
Maduka Okoye met een van zijn vele reddingen tijdens PSV-Sparta © VK Sportphoto - Mischa Keemink
Maduka Okoye is bezig aan zijn laatste maanden in het shirt van Sparta. De doelman wil er alles aan doen om de Rotterdammers in de eredivisie te houden. De laatste wedstrijd tegen Willem II werd gewonnen en dat geeft vertrouwen voor de komende periode. "Ik wil er alles aan doen dat we niet degraderen", zegt een gemotiveerde Okoye.
Zondag speelt Sparta tegen PSV. De ontmoeting in Eindhoven werd door PSV met moeite gewonnen, en dat geeft de destijds uitblinkende Okoye vertrouwen. "PSV is een sterke ploeg. Ze strijden in Europa en spelen om het kampioenschap, maar wij zijn er klaar voor", zegt de doelman. "Met de juiste mindset kunnen we punten pakken. Wij zijn een ploeg waar je niet makkelijk van wint."
Vorige week werd de wedstrijd tegen Fortuna Sittard afgelast door storm Eunice. Een beslissing waar de keeper van baalde. "We keken uit naar de wedstrijd. We hadden die week ervoor bij Willem II gewonnen en dan hoop je in een bepaalde flow te komen. Het is jammer dat het ons overkwam, maar we moeten door."

Watford

Voor de doelman uit Nigeria is het een gekke periode. In januari deed Okoye nog mee aan de Afrika Cup en komende zomer stapt hij over naar Watford, dat er ook niet al te best voor staat in de Premier League. Dat zorgt voor een raar gevoel: "Het is spannend voor mij dat Watford ook op degraderen staat, maar ik kan nu alleen Sparta helpen", aldus Okoye. "Ik ga er alles aan doen om Sparta in de eredivisie te houden. Watford kan ik nu niet helpen."
Bekijk hieronder het hele interview met Maduka Okoye.
Sparta-doelman Okoye is klaar voor PSV: 'Met de juiste mindset kunnen we punten pakken'
Sparta-PSV begint zondag om 14:30 uur en is uiteraard volledig live te volgen via Radio Rijnmond Sport.