nieuws

Bandenprikker op klaarlichte dag actief in hartje Schiedam

In hartje Schiedam is een bandenprikker actief. Bij meer dan tien auto's is in een paar dagen tijd een van de banden lekgestoken. Meestal gebeurde dat op klaarlichte dag.
De merendeel van de getroffen auto's stond op parkeerplaatsen aan de Westvest in de buurt van de Keetsteeg. Autobezitters zijn vooral verbaasd dat de prikker met name overdag heeft toegeslagen.
"Ik zat hier vrijdagmiddag op mijn werk tussen 14.00 uur en 18.00 uur", zegt een van de slachtoffers. "De auto stond hier schuin aan de overkant. Toen ik naar huis wilde gaan, had 'ie een platte band. Toen keken we goed en zagen we aan de zijkant een messteek. Ongelooflijk toch, want er lopen en fietsen hier doorlopend mensen."
Een buurvrouw heeft er inmiddels zelfs voor gekozen om haar auto voorlopig in Rotterdam bij haar dochter neer te zetten. "Uit voorzorg", zegt ze. "Ik heb geen zin in dat gedoe."
Bij de politie is tot nu slechts één aangifte binnengekomen. De politie roept gedupeerden op aangifte van de lekgestoken banden te doen.