nieuws

Brandstichtingen Dirksland werk van pyromaan?

Een auto, een vuilcontainer, een speeltoestel en deze week op twee plekken bij een voormalige school. Dirksland op Goeree-Overflakkee heeft de laatste tijd flink wat brandstichtingen achter de rug. Inwoners denken dat het het werk is van een pyromaan.
Mario Griekspoor is een van de bewoners die ervan overtuigd is dat er een seriebrandstichter aan het werk is. De laatste brand was vlak bij zijn woning.

Pyromaan

"De brand maandagnacht bij het schooltje was om 04.00 uur 's nachts. Dat is geen kwajongenswerk. Ik denk dat al een hele tijd een pyromaan actief is en dat moet gewoon stoppen."
In Dirksland zijn het afgelopen jaar acht branden geweest. Griekspoor is bang dat er vandaag of morgen slachtoffers vallen. Zijn achterbuurvrouw mevrouw Kievit was daar maandagnacht ook bang voor.

Eng

"Ik heb vannacht de brand gezien. Het was best een heftig vuur. Ik vond het gevaarlijk, want het was vlak bij het grote woonhuis hierachter. Het waaide gelukkig niet hard, want anders ging alles in de fik. Het is wel eng."
De politie heeft de brandstichtingen wel in onderzoek, zegt Griekspoor, maar neemt de zaak te licht op. "Ik hoop toch dat ze toch eens een keer beter en gerichter hiernaar kijken."
Reactie
De politie zegt in een reactie de gebeurtenissen in Dirksland nauwgezet te volgen.
De brandweer benadrukt dat in vijf van de acht branden dit jaar brandstichting kan worden uitgesloten. De brand van een speeltoestel, eind juni, was wel aangestoken. Dat is niet duidelijk bij een autobrand op de Irenelaan.