nieuws

EuroPort Busines School is accreditatie hbo-opleiding definitief kwijt

De website van de EuroPort Business School
De website van de EuroPort Business School
De EuroPort Business School in Rotterdam krijgt zijn accreditatie voor de bacheloropleiding International Business and Management Studies niet terug. Dat heeft de Raad van State besloten. Minister Bussemaker trok de licentie in april van dit jaar in.
Volgens Bussemaker was de bacheloropleiding van onvoldoende kwaliteit. De toetsen, studiebegeleiding en eindkwalificatie van de studenten waren allemaal onder de maat.
De particuliere onderwijsinstelling stapte naar de Raad van State, maar die geeft de directie nu op alle punten ongelijk. De accreditatie is terecht ingetrokken en de minister was niet verplicht om de school nog een kans te bieden.
Volgens de bestuursrechter waren de tekortkomingen te ernstig en was de kans op verbetering op korte termijn te klein. De EuroPort Business School kan niet in beroep tegen de uitspraak.
Het is nog niet bekend welke gevolgen de uitspraak heeft voor studenten die al aan de studie International Business and Management Studies zijn begonnen. De directie was onbereikbaar voor commentaar.
De EuroPort Business School moet een nieuwe school zoeken voor de studenten die er nog zijn. Dat zei minister Bussemaker in reactie op de uitspraak van de Raad van State. Voor wanneer de school dat geregeld moet hebben, is niet duidelijk.