nieuws

NN neemt Delta Lloyd in vizier

nationalenederlanden
nationalenederlanden
Verzekeraar Delta Lloyd beraadt zich op het overnamebod ter waarde van 2,4 miljard euro van zijn grotere branchegenoot NN Group. Die heeft ongevraagd een bod neergelegd bij Delta Lloyd van 5,30 per aandeel. Delta Lloyd schoot bij het openen van de beurshandel in Amsterdam direct richting de door NN geboden prijs.
De twee partijen hebben al gesproken met elkaar. NN (Nationale-Nederlanden) heeft daarbij zijn visie ,,over het combineren van de Nederlandse en Belgische activiteiten'' gedeeld met het bestuur en de commissarissen van Delta Lloyd. Na het uitbrengen van het bod bij het bestuur, zondag al, heeft NN niets meer vernomen van Delta Lloyd ondanks herhaaldelijke

verzoeken om aan tafel te gaan. Daarvoor werd overigens ook al tijden met elkaar vertrouwelijk gesproken.
Het bod is formeel niet vijandig van aard, dat zou volgens kenners van de markt ook vrij uniek zijn in de verzekeringssector, maar de stap van NN om de bieding naar buiten te brengen zonder reactie van de prooi wordt wel opvallend genoemd. De verzekeringsreus zet daarmee druk op de ketel. Delta Lloyd heeft nu zakenbank Goldman Sachs en advocatenkantoor Allen & Overy in de hand genomen voor advies.
NN-topman Lard Friese ziet een gecombineerd bedrijf voor zich dat een leidende rol zal spelen op de Nederlandse verzekeringsmarkt, maar ook op het vlak van bankieren en vermogensbeheer. Volgens hem ligt de consolidatie voor de hand. Overigens werkte Friese in het verleden samen met Delta Lloyd-topman Hans van der Noordaa bij ING.
NN group en Delta Lloyd zijn genoteerd aan de beurs van Amsterdam, zij het dat eerstgenoemde een hoofdnotering heeft en Delta Lloyd een treetje lager in de MidKap is opgenomen. NN ging in 2014 naar de beurs, als uitvloeisel van de nationalisatie van ING Groep, dat sinds 1991 eigenaar was van Nationale-Nederlanden.
Delta Lloyd bestaat met ongeveer 200 jaar net wat langer dan de voorgangers van NN en kreeg in 2009 een notering aan het Damrak. Destijds was de introductiekoers 16 euro per aandeel. Er werken ruim 4000 mensen tegenover ruim 11.000 bij NN.